Rejseoplevelser

Simon, Lena og Lars

Sidste etape. Whitsunday-øerne til Cairns

Fra Whitsunday-øerne kørte vi videre nordpå mod Townsville. Og hvis vi syntes der var endeløse vidder af sukkerrørsmarker før var det intet i forhold til nu. Og ikke en eneste sidevej i flere hundrede kilometer.

Lidt syd for Townsville fik vi plads på en dykkertur ud til vraget af SS Yongala. Den ene dag dykkede Lars og næste dag Lena. Og så kunne vi bruge vores nye gopro under vandet. (en lidt lang video… Sorry men det var et fantastisk dyk)

Mens Lars var ude at dykke svingede Lena og Simon forbi en krokodille-park. Hvor den største dille passende blev kaldt Krakatoa.

Videre nordpå kom vi til Mission Beach, der hårdt slog sig op som stedet for at se Kasuarer, men vi så ikke en eneste.

Men nu begyndte regnskoven for alvor med fx palmer, mangrove og figentræer.

Derfra videre til Cairns, hvor vi kunne komme ud på en flåde forankret ved det ydre rev af Great Barrier Reef. Her kunne vi igen skiftes til at dykke, mens Simon kunne snorkle sammen med os. Og med den kæmpestore og nysgerrige Napoleonsfisk Wally.

Så tog vi et smut op over regnskoven med en gondol, med passende udsigt over jungle og vandfald.

Nu tog vi videre op til vores nordligste punkt på turen, nemlig Port Douglas. Her var det tid til en udflugt i Daintree regnskoven.

Og med bådtur på floden for at se krokodiller i det fri.

Nu skulle vi lige nyde revet lidt mere, så Lena og Simon tog ud på snorkelture på tre rev ud for kysten, mens Lars skulle på en anden båd for at dykke på revene.

Desværre gik motoren i stykker på den båd Lars skulle ud med, så han kedede sig i land.

Og Simon fik set en haj i dybet… Fedt!

Nu bevægede vi os tilbage sydover og afleverede campervanen i Cairns. Og mens vi ventede på flyet til Brisbane kunne vi da passende lige spise lidt krokodille (det lyse kød) og kænguru på havnefronten.

Nu er vi den sidste dag i Brisbane og skal med flyet til Danmark i morgen.